Forum ->

Tytuł:
Autor:Magda
17.3.2010, 11:07
Cześc jestem w 10 tyg ciąży i mam problem ponieważ badanie na toksoplazmoze wyszło mi dodatnie. Mój lekarz kazał czekać kilka tygodni i powtórzyć badanie, ale ja ciagle sie zastanawiam czy już tego nie leczyć bo jak za te kilka tyg wynik bedzie znowu pozytywny i może będzie za poóźno na leczenie to co z moim dzieckiem. Czy któraś z Pań miała podobny problem.

Tytuł:
Autor:Karolina
18.3.2010, 11:49
Cześć. Ja równiez miałąm posobny problem, którego opisujesz. Poszłam do swojego lekarza jeszcze raz skonsultować sie i przyspieszylismy termin kolejnych badań.Lekarz jednak zna się najlepiej i w takiej sytuacji postanowiłam na częstrze konsultacje.

Tytuł:
Autor:
10.1.2011, 20:34
Lekarz powinien natychmiast poddać kobietę leczeniu a nie czekac!! Toksoplazmoza nie znika od tak poprostu. Ja również miałam tą chorobę i mój lekarz od 6 tyg ciąży podał mi Revomycynę najpierw 3 razy dziennie po dwie tabletki przez 3 tyg i 2 tyg przerwy a w 6 miesiącu jak powtórzył badania i okazało się ze już nie mam toksoplazmozy to zmniejszył dawkę do jednej tabletki dwa razy dziennie. Syn urodził się zdrowy i jest szczesliwym dobrze rozwijajacym sie dzieckiem. Choć stracch był i radzę najpierw kobiecie wyleczyć sie jesli stara sie o dziecko i dopiero zachodzić w ciąże bo za duze ryzyko!! Ja niestety dowiedziałam sie juz będąc w ciąży że jestem zarażona.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
nosił wilk razy kilka ponieśli i...

farmakoterapia.jpgmigrena.jpgchoroby_zawodowe.jpgpodstawy_psychofarmakologii.jpgporadnik_6.jpgnadcisnie_21.jpg